Over mij..

Over wie ik ben en wat ik voor jou kan doen!

Wie ben ik?

Al op jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geraakt in alternatieve geneeskunde. Niet vanuit de behoefte om anders te zijn, maar meer uit verbazing dat sommige zaken zo snel en makkelijk op te lossen zijn door ze op een andere manier te benaderen. Door mijn moeder die haar hele leven yoga beoefende en haar Reiki Master behaalde, werd deze zoektocht naar het alternatieve nooit vreemd gevonden en altijd gestimuleerd.

De eerste ervaringen voor mij op dit gebied waren voetreflexologie en Shiatsu. Dit zijn behandeltechnieken waarbij op bepaalde punten op het lichaam druk wordt uitgeoefend om klachten te verhelpen. Zeg maar, acupunctuur zonder naalden.

In deze periode beoefende ik ook de Indonesische krijgskunst Pencak Silat. Tijdens jarenlange training in deze sport kwam ik in aanraking met Kebatinan. Deze bijzonder krachtige en mystieke stroming heeft mij geleerd dat er meer is tussen ‘hemel en aarde’. Jaren later is gebleken dat de keuze voor dit pad, mij veel voordeel heeft opgeleverd omdat bijvoorbeeld het in trance gaan (lees hypnose) zo is doorgetraind, dat het voor mij een tweede natuur is geworden.

Een levensbeschouwing waar ik mij goed in kan vinden, is die van de Boeddha Dharma. Dit is geen geloofssysteem. Zelf geloof ik namelijk helemaal niets, totdat ik een bepaalde vorm van bewijs heb gevonden. Boeddha’s observaties en inzichten zijn namelijk buitengewoon helder, praktisch en nuchter. Het gaat over het nu en over weten in plaats van geloven, hopen of wensen.

Na mijn studie ben ik vooral in de handel gaan werken. In de handel? Ja, niets leuker dan geld verdienen met iets kopen en daarna weer verkopen. Zeker een belangrijk deel van mijn leven, iets waar ik ook van kan genieten.

Inmiddels ben ik bijna 50 jaar en woon ik nu al 25 jaar in Rotterdam. Ik ben vader van twee lieve kinderen en heb de allerliefste vrouw ter wereld.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door hypnose. Misschien door het vele mediteren en de ervaringen met trance, maar ook omdat ik gemerkt heb dat de therapeutische vorm van hypnose zo verbluffend snel (eigenlijk direct) werkt. Na veel zelfstudie heb ik uiteindelijk besloten een opleiding te doen tot hypnotherapeut. Deze studie heb ik succesvol afgerond bij Hypnose Instituut Nederland.

Toen had ik de smaak te pakken en heb ik mijn opleidingsniveau verhoogd met de masteropleiding bij hetzelfde instituut. Als laatste heb ik hier de 1-jarige verdiepingsopleiding met succes afgerond. Andere succesvol afgeronde opleidingen zijn: ‘Stoppen met roken’ (Hypnosehuis Amsterdam), ‘Hypnotische maagverkleining’ (Bianca L’abée), ‘Kinderhypnose’ (Next Generation Kids), ‘Stage, Street & Demo Inductions’ (Martin Castor), ‘NLP Practitioner & NLP Master Practitioner’ (Graham Nicholls), ‘Certified Western Mesmerist’ (Tom Scheers), ‘TCT: Trauma Collapse Technique’ (Nieuwetijds Opleidingen), ‘Tera-Mai Reiki/Seichem (Cosmic Gold) I en II’ (beide bij Elna Kempers), ‘Advanced Scientific Hypnosis EEG Neurofeedback & Emotion Replacement Therapy’ (US Board of Clinical Hypnosis door Tom Silver), ‘IEMT: Integral Eye Movement Therapy Practitioner’ (Hanneke van der Voort), ‘Swan Protocol’ (Bob Burns) en ‘Simpson Protocol’ (Christophe Dierckx). Al deze opleidingen zijn gecertificeerd.

Elk jaar staan er weer nieuwe opleidingen op de planning, om te leren van de beste leermeesters. Niet om uit te vinden ‘hoe’ maar om te leren ‘hoe snel’. Hoe korter het traject, hoe beter voor de cliënt. Naar mijn mening gaat het daarom: om de cliënt!